ParaDigma 2016-seminaari (Yumi Ogawa: Integratiivisen lääkinnän eturintamalla – aromaterapialla kohti terveellistä elämää)

Jälleensyntymämuistot, kuolemanrajakokemukset, kehostairtautuminen ja mediumismi kuuluvat parapsykologian perinteisiin ydinalueisiin, joita koskevaa tutkimusta on tehty myös Suomessa. Näillä perinteillä on juuret syvällä ihmiskunnan historiassa, jonka käänteiden valottaminen on tullut maassamme entistä ajankohtaisemmaksi. Meneillään tai vireillä olevia parapsykologiaan liittyviä tutkimushankkeita on useita.

Parapsykologian instituutilla on kunnia järjestää kansainvälinen seminaari Helsingissä lauantaina 2.7 klo 10-21 Avartuvan ihmiskuvan tiloissa, osoitteessa Uudenmaankatu 33. Islantilainen emeritusprofessori Erlendur Haraldsson kertoo tilaisuudessa viime vuosisadan vaihteessa elänyttä maineikasta fysikaalista meediota Indridi Indridason koskevasta työstään.  Professori Haraldsson on tunnettu erityisesti jälleensyntymämuistoja koskevista tutkimuksistaan, joita hän on tehnyt yhteistyössä edesmenneen parapsykologian professorin Ian Stevensonin kanssa. Lisäksi hän on suorittanut laajoja paranormaalia koskevia kyselytutkimuksia ja selvitellyt kuolinvuodekokemuksia yhdessä parapsykologi Karlis Osisin kanssa. Hän on myös yksi harvoista intialaisen ihmeidentekijän Sathya Sai Baba kanssa kokeita tehneistä länsimaalaisista.

Lisäksi seminaarissa esiintyvät kehostairtautumiskokemuksiin erikoistunut brittitutkija ja kouluttaja Graham Nicholls sekä spiritualismia tarkasteleva Åbo Academin tutkija Sara Duppils, kumpikin heistä viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa. Puheenvuoronsa esittävät myös parapsykologiaa suomalaisen historian näkökulmasta valottava Jani Lassila ja instituutin sponsori Yumi Ogawa.

Tilaisuuden sisäänpääsymaksu on 20€ Parapsykologian instituutin jäseniltä, 30€ opiskelijoilta sekä 35€ muilta. Lipunmyynti avautuu seminaaripäivänä klo 9.00. Lämpimästi tervetuloa!

Seminaarin ohjelma


Klo 10.00 Yumi Ogawa: Integratiivisen lääkinnän eturintamalla – aromaterapialla kohti terveellistä elämää
Klo 11:30 Avauskahvi tai tee ja sämpylä
Klo 12:00 Jani Lassila: Parapsykologisten virtausten nousu 1600-luvulta 1900-luvun alkuun Suomen näkökulmasta
Klo 13:00 Sara Duppils: Spiritism – emotion and perception
Klo 14:00 Lounastauko
Klo 15:30 Graham Nicholls: Visual perception within self-induced out-of-body experiences (luentoesitys tietoisen kehosta irtautumisen aikana tehdyistä havainnoista)
Klo 17:00 Erlendur Haraldsson:
The extraordinary physical mediumship of Indriði Indriðason (hämmästyttävä Indriði Indriðason ja fysikaalinen mediumismi Islannissa; myös aihetta käsittelevää teosta myynnissä)
Klo 18:30 Tauko
Klo 19:00 Paneelikeskustelu: Science and the afterlife (Tiede ja kuolemanjälkeinen elämä). Mitkä ovat tällä hetkellä isoimpia kysymyksiä koskien jälleensyntymämuistoja, kuolemanrajakokemuksia, mediumismia ja kuolinvuodeilmiötä? Mitä tiede sanoo aiheesta? Panelisteina prof. Erlendur Haraldsson, FM Graham Nicholls, FM Sara Duppils ja dosentti Leo Näreaho.

Tee tai kahvi ja sämpylä kuuluvat seminaarin hintaan.