doterraclass1Aromaterapia perustuu vuosituhansia vanhoille hyvinvointia ja terveyttä tukeville menetelmille. Siinä hyödynnetään kasvien kykyä vahvistaa ihmisen elinvoimaa niistä saatavien eteeristen öljyjen avulla. Eteeriset öljyt ovat lisänneet suosiotaan kosmetiikassa ja luontaishoidoissa, mielen ja kehon toiminnan tasapainottamiseen sekä hyvinvointiin.

Vaikka termi “aroma” kuulostaa siltä että kyse on vain hengitysilman kautta hyödynnettävistä eteerisistä öljyistä, niitä voi myös hieroa iholle josta ne imeytyvät tehokkaasti elimistöön n. 20-90 minuutissa, tai nauttia suun kautta. Eteerisiä öljyjä voi suositella käytettäväksi sisäisesti vain pätevän spesialistin ohjeistamana. Hyödynnettiin, niitä sitten hengitettynä tai ihon kautta, eteeriset öljyt ovat lisänneet suosiotaan täydentävänä hoitomuotona infektioihin, stressiin, ihoallergioihin, auringonpolttamiin, hormonitasapainon palauttamiseen ja yleisterveyden edistämiseen, elvyttäen verenkiertoa, nestekiertoa ja kehon aineenvaihduntaa. Luonnon kemiallisen vaikutuksen lisäksi niillä on solukalvoja läpäisevä energeettinen vaikutus.

Vettä hylkivät eteeriset öljyt valmistetaan höyrytislaamalla väkevöimällä. Ne sisältävät kasveista löydettäviä luonnollisia aromaattisia ainesosia, joita voi tislata siemenistä, kuorista, varsista, juurista ja kukista. Noin 10 % maailman kasvilajeista on aromaattisia, sisältäen kasvia taudeilta, homeelta, haavoilta ja kuivumiselta suojelevia ainesosia. Puhtaimmillaan eteeriset öljyt eivät jätä minkäänlaisia jäämiä iholle. Niitä on hyödynnetty kautta historian eri kulttuureissa niiden kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia koskevien hyötyjen takia.

Jokainen öljy sisältää erityisen sekoituksen aktiivisia ainesosia, ja tämä yhdistelmä määrittää öljyn tarkoituksen. Joitakin öljyjä hyödynnetään fyysisen terveyden edistämiseen kuten turvotuksen ja sieni-infektioiden hoitoon. Toisia öljyjä taas hyödynnetään emontionaalisen arvon takia – ne voivat rentouttaa ja tuottaa mielihyvää. Esimerkiksi appelsiininkukasta saatava öljy sisältää suuria annoksia rauhoittavia ainesosia, fenkoli puolestaan sisältää estrogeenihormoneja sekä kiinteyttää ihoa tehokkaasti, ja teepuunöljy puolestaan on voimakkaasti antiseptinen.

Eteeriset öljyt tarjoavat turvallisen, luonnollisen, tehokkaan parannuskeinon yleisterveyteen ja hyvinvoinnin ongelmiin aina allergioista ja päänsärystä unettomuuteen ja ruoansulatukseen. Oikean puoleinen kuva kertoo tarkemmin aromaterapeuttisten tuotteiden käyttötavoista.

Eteerisiä öljyjä on käytetty terapeuttisiin tarkoituksiin jo lähes 6000 vuotta. Muinaiset kiinalaiset, intialaiset, egyptiläiset, kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät aromaattisia kasveja ja puita kosmetiikkaan, hajuvesiin, ja lääkintään. Eteeriset öljyt olivat myös yleisesti käytössä hengellisiin, terapeuttisiin, hygieenisiin ja rituaalisiin tarkoituksiin. Niitä käytettiin esimerkiksi suitsukkeina vaikkapa transsiin pääsemisen helpottamiseksi, vartalonhoitoon vanhenemisen vaikutuksien vähentämiseksi, hyönteisten karkoittamiseksi ja ruumiiden balsamointiin tuhansiksi vuosiksi. Esimerkiksi raamatussa mainitaan, että Jeesukselle vietiin frankinsensiä ja mirhaa. Eteeristen öljyjen tislausmenetelmät alkoivat yleistyä Euroopassa 1100-luvulla. Niitä käytettiin laajalti suuren ruttoepidemian aikana tilojen desinfiointiin. Aromaterapian ja yrttitiedon käyttö oli huipussaan 1600-luvulla.

Aromaterapia tieteenä syntyi varhain 1900-luvulla kun ranskalainen kemisti René-Maurice Gattefosse löysi laventeliöljyltä parantavia ominaisuuksia ja analysoi eteeristen öljyjen parantavia ominaisuuksia ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin niitä käytettiin hoitamaan palovammoja, ihotulehduksia, kuolioita, ja sotilaiden haavoja. 1950-lukuun mennessä hierojat, kosmetologit, sairaanhoitajat, fysioterapeutit, lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset ympäri maailmaa alkoivat hyödyntää aromaterapiaa. Se sai enemmän suosiota aikana 1980-luvulla ja nykyään monia voiteita, kynttilöitä, ja kauneustuotteita myydään “aromaterapeuttisina.” Kuitenkin, tällaisiin tuotteisiin tulisi perehtyä huolella, sillä monet niistä sisältävät synteettisiä hajusteita, jotka eivät sisällä samoja ominaisuuksia kuin eteeriset öljyt.

Voit tutustua öljyihin tilaamalla aloituspaketin, jonka sisältämistä tuotteista löytyy nopea apu ja tarjoaa helpon tavan hankkia kokemusta eteeristen öljyjen hyödyistä sekä vaikutuksista. DōTERRA tarjoaa useita upeita aloituspakkauksia jotka auttavat säästämään terveysmenoissasi. Voit lukea myös usein kysytyt kysymykset aromaterapiasta, eteerisistä öljyistä ja dōTERRAsta ennen kuin teet ostopäätöksen tai ryhdyt tuotekonsultiksi eli dōTERRA hyvinvointiasiamieheksi. Yumi vastaa myös mielellään kaikkiin henkilökohtaisiin yhteydenottoihin ja kysymyksiin.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

One Response

  1. Olen tilannut DoTerran eteerisiä öljyjä jo vuoden ajan enkä ole ollut kertaakaan sairaana tänä aikana. Todellakin voin sanoa että nämä öljyt ovat nykyajan ihmiselle keino saada takaisin kadonnut luontoyhteys terveyden saralla!

Leave a Reply | Vastaa