essentialoilsotsikko

Parhaat tuotteet juuri sinulle

Eteeriset öljyt ovat täysin luonnollisia, aromaattisia tuotteita, jotka ovat peräisin kasvien siemenistä, kuorista, varsista, juurista, kukista ja muista osista. Ne koetaan yleisesti kauniina ja voimakkaasti tuoksuvina. Kun nautit lahjaksi saamasi ruusun tuoksista, kuljet ihastellen laventelipellon ohi, tai haistat tuoreen leikatun mintun tuoksun, ne kaikki tarjoavat sinulle kokemuksen eteeristen öljyjen aromaattisista ominaisuuksista. Eteeriset öljyt ovat tunnettuja siitä, että ne voivat keventää mielialaa, rauhoittaa, ja tuottaa mitä voimakkaimpia emotionaalisia reaktioita. Silti eteeristen öljyjen käyttö menee paljon pidemmälle kuin pelkät tuoksut.

Kautta historian monet kulttuurit ovat tienneet öljyjen terveyttä edistävistä ominaisuuksista. Modernit trendit kohti holistisempaa terveyttä ja kasvava tieteellinen tuki integratiiviselle lääketieteelle ovat voimakkaasti ajamassa eteeristen öljyjen mahdollistamien terveyshyötyjen eräänlaista renessanssia. Monet öljyt omaavat voimakkaita puhdistavia vaikutuksia. Öljyjen mitä ainutlaatuisimmat kemialliset rakenteet mahdollistavat sen, että kohdennettuja terveyshyötyjä voidaan saada aikaan jo pelkästään levittämällä niitä iholle. Tiettyjä öljyjä voi käyttää myös ruokavalion tukena edistämään elinvoimaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kasvimaailman teholääkkeet

doterraclass2

Terapeuttisen laatutason eteeriset öljyt on useimmiten uutettu matalassa lämpötilassa höyrytislaamalla, prosessissa jossa paineistettu höyry kiertää läpi kasvimateriaalin, vapauttaen kasvin öljyn höyryn mukana. Kun sekoitus viilenee, vesi ja öly erottuvat toisistaan, jolloin öljy voidaan kerätä talteen puhtaassa muodossaan. Korkeimman laadun ja oikeiden ominaisuuksien varmistamiseksi, lämpötilan ja paineen tulee olla tarkan valvonnan alaisena. Jos niiden arvot ovat liian alhaalla, arvokas öljy ei pääse erittymään kasveista, ja jos lämpötila tai paine ovat liian korkeita, öljyn herkkä koostumus menee pilalle ja muuttaa sen vaikutusta. Tarkalleen ottaen höyrytislaaminen sisältyy eteerisen öljyn määritelmään, vaikka joskus muillakin metodeilla tuotettuja öljypohjaisia tuotteita kutsutaan eteerisiksi öljyiksi.

Yhtä tärkeä kuin tarkoin kontrolloitu uuttamisprosessi, ovat kriteerit kuinka valikoidaan ne kasvilajikkeet, joista öljy hyödynnetään ja milloin kasvin osat kerätään talteen, jotta öljy olisi parhaimmillaan ja voitaisiin varmistaa eteeristen öljyjen terapeuttinen-laatutaso. Tämä monimutkainen prosessi on yhtä paljon tiedettä kuin taidettakin, edellyttäen lopputuottajien ja kasvattajien saumatonta yhteistyötä.

Kuinka löytää oikeat tuotteet?

Eteeristen öljyjen käyttö on intuitiivisesti yksinkertaista ja erittäin tyydyttävää. Kuitenkin, markkinoilla on varsin monenlaisia eteerisiin öljyihin pohjautuvia tuotteita ja brandejä, mikä tuottaa valinnan vaikeuksia hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle henkilölle, joka on etsiytynyt aromaterapian pariin.  On tyypillistä kokeilla useita erilaisia vaihtoehtoja vaihtelevin tuloksin, ennen kuin löydät sen joka sopii sinulle parhaiten. Kuluttajalle on haasteellista erityisesti se, että saatavilla on monenlaista tietoa eteerisistä öljyistä, joka on osittain ristiriitaistakin.

harmfulmarketingSaatat havaita että ensisilmäyksellä lupaavilta vaikuttavat eteeriset öljyt ovatkin laimennettuja ja osittain synteettisesti valmistettuja. Esimerkiksi, markkinoilla on ollut vakavaa puutetta marokkolaisesta kamomillasauniosta, jolloin monet yhtiöt ovat myyneet hyvin vahvasti laimennettuja versiota tästä öljystä. Kun eräs tällainen eteerinen öljy varsin suositulta tukkumyyjältä toimitettiin tutkittavaksi, tulokset paljastuivat suorastaan järkyttäviksi. Öljyssä oli komponentteja (vasemmassa kuvassa korostettuna keltaisella), jotka olivat peräisin muista öljyistä kuten villistä Marokon kamomillasta (Ormenis mixta), aiheuttaen hopeayrtin alkoholin pitoisuuksia öljyyn, sinisestä kamomillasta Egyptistä aiheuttaen pitoisuuksia bisabololioksidi A:sta ja erilaisista maruna-lajikkeista (wormwood, mugwort), aiheuttaen korkeita thujone-pitoisuuksia öljyssä. Jos ihmiset uskovat tämän öljyn olevan puhdasta ja nauttivat sitä sisäisesti tai levittävät iholle, se voi olla todella haitallinen, koska kamomillasaunio (Tanacetum annum), toisin kuin pietaryrtti (Tanacetum vulgare), ei sisällä lainkaan thujonea, tunnettu hermomyrkky. Tämän tukkumyyjän tapauksessa myyty öljy sisälsi vain vähän, tuskin lainkaan, itse kamomillasauniosta saatavaa öljyä! Tässä tapauksessa öljyn analyysin tilasi asiakas, sillä toimittaja ei ollut halukas sitä tekemään vaan jopa vastusti sen tuotteen tutkimuksia, joita he kutsuivat eteeriseksi öljyksi.

Selvästikin sinun tulee olla varovainen, sillä jotkut yhtiöt ovat yksinkertaisesti epärehellisiä. Jos käyttämäsi eteeriset öljyt eivät ole puhtaita, et ehkä niitä kokeillessasi saa selkeitä tuloksia kehon paranemisprosessin aikana, ja huonolla tuurilla vaikutukset voivat olla jopa haitallisia. Jos tulkitset etteivät eteeriset öljyt toimi, mitä luultavammin syy on siinä, että käytät huonolaatuisia tuotteita. Tämä tarkoittaa, että sinun kannattaa tehdä hieman taustatutkimusta ennen kuin valitset itsellesi sopivat eteeriset öljyt. Kaikeksi onneksi olet päässyt sivuille, joka voi auttaa sinua tässä asiassa. Harkitessasi mitkä aromaterapeuttiset valmisteet voisivat soveltua sinulle parhaiten, olethan tarkkana seuraavien seikkojen suhteen:

  • Missä kasvit on kasvatettu? Öljyn rakenne voi vaihdella riippuen siitä, mistä kasvi on peräisin. Yleissääntönä voi sanoa, että puhtaat eteeriset öljyt on kerätty kasveista, jotka kasvavat niiden alkuperäisellä kasvualueella.
  • Kuinka ja milloin kasvit on kerätty?  Kasvit tulee kerätä määrättynä aikana vuodesta ja jopa tiettynä kellonaikana, jotta ne säilyttäisivät parhaan mahdollisen rakenteen.
  • Minkälainen on tislausprosessi?  Tislauksen ajat ja lämpötilat voivat olla ratkaisevia kasvista saatavan öljyn puhtauden kannalta. Lämpötila ja paine tulee olla tarkoin valvottua.cptgoils
  • Minkätyyppisiä tarkistuksia tuotteelle on tehty?   Massaspektrometria ja kaasukromatografia ovat kumpikin standardien mukaisia testejä öljyn puhtauden määrittämiseksi. Ideaalitilanteessa, eteeriset öljyt testataan ideaaleja standardeja vasten.
  • Onko kaikki erät testattu?  Massaspektrometria on suhteellisen kallista, joten kaikki eteerisiä öljyjä valmistavat yhtiöt eivät testaa jokaisen erän puhtautta. Jokaisen erän testaaminen varmistaa että tuotteet täyttävät terapeuttiset laatuvaatimukset.
  • Ovatko eteeriset öljyt turvallisia myös sisäisesti nautittuna?  Ravintolisiksi luokitellut eteeriset öljyt – Yhdysvalloissa tuotteet, joissa on GRAS-merkintä (Generally Recognized as Safe), ovat turvallisia sisäisesti nautittuna. Vain muutamat eteeriset öljyt ovat saaneet tämän luokituksen.

Puhtaat eteeriset öljyt ovat sivuvaikutuksettomia, raikkaita ja imeytyvät nopeasti iholle.  Puhtaat eteeriset öljyt edistävät fyysistä, emontionaalista ja henkistä hyvinvointia kehossamme. Puhtaita eteerisiä öljyjä on historian aikana hyödynnetty monenlaisten sairauksien hoitoon. Puhtaat eteeriset öljyt toimivat oikein käytettynä kehollemme myönteisellä tavalla.

Puhtaat eteeriset öljyt käyvät tuotannon aikana läpi tarkimmat turvallisuus- tehokkuusvaatimuksiin perustuvat protokollat, jota kutsutaan sertifioiduksi puhtaaksi terapeuttiseksi laaduksi (Certified Pure Therapeutic Grade®), tehokkuuden, puhtauden ja tasalaatuisuuden varmistamiseksi, jokaisessa tuoteerässä. CPTG laatutestaus on dōTERRAn kehittämä standardi, yhtiön joka on  tunnettu 100% puhtaista eteerisistä öljyistään. Tieteellisen neuvottelukunnan opastuksella, dōTERRA käyttää ainoastaan parhaita yhteistyökumppaneita, jotka ylläpitävät hyvän tuotantotavan sertifikaattia ja nauttivat hyvästä maineesta ylivertaisen laadukkaiden tuotteiden ja innovaatioiden lähteenä. Jokainen dōTERRAn tuote on valmistettu täyttämään kuluttajien vaatimukset ja odotukset.

Kuinka käyttää eteerisiä öljyjä?

Eteerisiä öljyjä käytetään hyvin monenlaisiin emotionaalisiin ja fysikaalisiin tarkoituksiin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Niitä voidaan käyttää yksittäisinä öljyinä tai monimutkaisempina öljysekoituksina riippuen tavoitellusta hyödystä ja käyttäjän omista kokemuksista. Eteerisiä öljyjä voi yleensä hyödyntää kolmella tavalla: aromaattisesti höyrystämällä, iholle levittämällä tai nauttimalla sisäisesti ravintolisänä. Eteeristen öljyjen käyttö voi ollabottle_capacity samalla sekä helppoa että elämää mullistavaa. Monille ensikertalaisille on varsin hyödyllistä konsultoida henkilöä, joka käyttää jo eteerisiä öljyjä, tehokkaimman ja nautinnollisimman käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Eteeristen öljyjen ominaisuuksiin kuuluu, että ne ovat luontaisesti turvallisia ja omaavat vähän, jos yhtään, epätoivottuja sivuvaikutuksia kun niitä käytetään oikein. Öljyt ovat kuitenkin hyvin voimakkaasti väkevöityjä tuotteita ja niitä tulisi käyttää varoen, seuraten käyttöohjeita ja välttäen sellaisia tuottajia jotka ovat myyneet epäpuhtaita tuotteita. On myös syytä välttää öljyn joutumista silmään tai korvakanavaan. Jos silmän punotusta tai ärsytystä ilmenee, voit hyödyntää kasviöljyä kuten kookosöljyä ärsyyntyneellä alueella, koska vesi ei auta öljyihin. On myös suositeltavaa, että konsultoit lääkäriäsi ennen eteeristen öljyjen käyttöä, jos olet raskaana tai käytät reseptilääkkeitä.

Yksinkertaisena ensiaskeleena matkallasi eteeristen öljyjen maailmaan, voit kokeilla kolmikkoa LaventeliSitruuna ja Piparminttu. Nuo kolme öljyä ovat tällä hetkellä suosituimpia, tarjoten sinulle ja läheisillesi kokonaisvaltaisen kokemuksen elämää muuttavien terapeuttisen laatutason öljyjen vaikutuksista. Kannattaa myös tarkistaa minkälaisia eteeristen öljyjen pakkauksia on saatavilla tällä hetkellä.

Jos haluat tietää lisää, mitkä parhaista saatavilla olevista eteerisistä öljyistä voisivat soveltua sinulle, älä epäröi ottaa yhteyttä Yumiin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Reply | Vastaa