Aromaterapia hyödyntää kasvien kykyä vahvistaa ihmisen elinvoimaa, se tarkoittaa kasveista saatavien eteeristen öljyjen käyttöä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Vaikka termi “aroma” kuulostaa siltä että kyse on vain hengitysilman kautta hyödynnettävistä eteerisistä öljyistä, niitä voi myös hieroa iholle josta ne imeytyvät tehokkaasti elimistöön n. 20-90 minuutissa, tai nauttia suun kautta. Eteerisiä öljyjä voi suositella käytettäväksi sisäisesti vain pätevän spesialistin ohjeistamana. Hyödynnettiin, niitä sitten hengitettynä tai ihon kautta, eteeriset öljyt ovat lisänneet suosiotaan täydentävänä hoitomuotona infektioihin, stressiin, ihoallergioihin, auringonpolttamiin, hormonitasapainon palauttamiseen ja yleisterveyden edistämiseen, elvyttäen verenkiertoa, nestekiertoa ja kehon aineenvaihduntaa. Luonnon kemiallisen vaikutuksen lisäksi niillä on solukalvoja läpäisevä energeettinen vaikutus. *

Aromaterapia hyödyntää kasvien kykyä vahvistaa ihmisen elinvoimaa, se tarkoittaa kasveista saatavien… Click To Tweet

Eteerinen öljy on höyrytislaamalla väkevöity vettä hylkivä neste, joka sisältää kasveista löydettäviä luonnollisia aromaattisia ainesosia. Öljyissä hyödynnetään esimerkiksi siemeniä, kuoria, varsia, juuria ja kukkia. Noin 10 % maailman kasvilajeista on aromaattisia, sisältäen kasvia taudeilta, homeelta, haavoilta ja kuivumiselta suojelevia ainesosia. Puhtaat öljyt eivät jätä minkäänlaisia jäämiä iholle. Eteerisiä öljyjä on hyödynnetty kautta historian eri kulttuureissa niiden kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia koskevien hyötyjen takia. Jokainen öljy sisältää erityisen sekoituksen aktiivisia ainesosia, ja tämä yhdistelmä määrittää öljyn tarkoituksen. Joitakin öljyjä hyödynnetään fyysisen terveyden edistämiseen kuten turvotuksen ja sieni-infektioiden hoitoon. Toisia öljyjä taas hyödynnetään emontionaalisen arvon takia – ne voivat rentouttaa ja tuottaa mielihyvää. Esimerkiksi appelsiininkukasta saatava öljy sisältää suuria annoksia rauhoittavia ainesosia, fenkoli puolestaan sisältää estrogeenihormoneja sekä kiinteyttää ihoa tehokkaasti, ja teepuunöljy puolestaan on voimakkaasti antiseptinen. Katso tarkempia tietoja eri öljyjen käyttötarkoituksista.*

Eteerinen öljy on höyrytislaamalla väkevöity vettä hylkivä neste, joka sisältää kasveista… Click To Tweet

Eteerisiä öljyjä on käytetty terapeuttisiin tarkoituksiin jo lähes 6000 vuotta. Muinaiset kiinalaiset, intialaiset, egyptiläiset, kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät aromaattisia kasveja ja puita kosmetiikkaan, hajuvesiin, ja lääkintään. Eteeriset öljyt olivat myös yleisesti käytössä hengellisiin, terapeuttisiin, hygieenisiin ja rituaalisiin tarkoituksiin. Niitä käytettiin esimerkiksi suitsukkeina vaikkapa transsiin pääsemisen helpottamiseksi, vartalonhoitoon vanhenemisen vaikutuksien vähentämiseksi, hyönteisten karkoittamiseksi ja ruumiiden balsamointiin tuhansiksi vuosiksi. Esimerkiksi raamatussa mainitaan, että Jeesukselle vietiin frankinsensiä ja mirhaa. Eteeristen öljyjen tislausmenetelmät alkoivat yleistyä Euroopassa 1100-luvulla. Niitä käytettiin laajalti suuren ruttoepidemian aikana tilojen desinfiointiin. Aromaterapian ja yrttitiedon käyttö oli huipussaan 1600-luvulla.

Aromaterapia tieteenä syntyi varhain 1900-luvulla kun ranskalainen kemisti René-Maurice Gattefosse löysi laventeliöljyltä parantavia ominaisuuksia ja analysoi eteeristen öljyjen parantavia ominaisuuksia ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin niitä käytettiin hoitamaan palovammoja, ihotulehduksia, kuolioita, ja sotilaiden haavoja. 1950-lukuun mennessä hierojat, kosmetologit, sairaanhoitajat, fysioterapeutit, lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset ympäri maailmaa alkoivat hyödyntää aromaterapiaa. Se sai enemmän suosiota aikana 1980-luvulla ja nykyään monia voiteita, kynttilöitä, ja kauneustuotteita myydään “aromaterapeuttisina.” Kuitenkin, tällaisiin tuotteisiin tulisi perehtyä huolella, sillä monet niistä sisältävät synteettisiä hajusteita, jotka eivät sisällä samoja ominaisuuksia kuin eteeriset öljyt.*

Eteerisiä öljyjä on käytetty terapeuttisiin tarkoituksiin jo lähes 6000 vuotta. Muinaiset… Click To Tweet

Eteeriset öljyt tarjoavat turvallisen, luonnollisen, tehokkaan parannuskeinon yleisterveyteen ja hyvinvoinnin ongelmiin aina allergioista ja päänsärystä unettomuuteen ja ruoansulatukseen.

Monilla öljyistä ovat voimakkaita puhdistavia ominaisuuksia ja ne ovat luonnollisesti antimikrobisia, kun taas toisia voidaan käyttää ruokavalion apuvälineinä edistämään elinvoimaa ja hyvinvointia (katso “miksi dōTERRA?“).**

Eteeriset öljyt tarjoavat turvallisen, luonnollisen, tehokkaan parannuskeinon yleisterveyteen ja… Click To Tweet

Eteerisiä öljyjä voi hyödyntää henkilökohtaiseen terveyteen ja hyvinvointiin seuraavien kolmen menetelmän avulla:

 • aromaattisesti hengittämällä tai käyttämällä höyrystintä (diffuusoria). Hengitettäessä otetaan pari tippaa käsiin, kädet kupiksi ja hengitetään sisään. Ilmankostutin vapauttaa öljyjen parantavat vaikutukset sisäilmaan, veteen sekoitetaan alle 10 (yleensä 1-5) tippaa huoneen koosta ja vaikutuksen halutusta voimakkuudesta riippuen.

 • ulkoisesti iholle, joko sellaisenaan tai esim. kookosöljyyn laimennettuna öljystä riippuen. Hieronnassa käytetään yleensä reippaasti laimennettuja öljyjä.

 • nesteen välityksellä esimerkiksi kääreessä tai kylpyvedessä. Mukaan sekoitetaan joitakin tippoja öljyjä, sellaisenaan tai vaikkapa maitoon sekoitettuna.

 • sisäisesti käyttämällä ravintolisiä (1-10 tippaa gelatiinikapselissa) tai lisäämällä öljy maitoon / veteen.

Eteerisiä öljyjä voi hyödyntää henkilökohtaiseen terveyteen ja hyvinvointiin seuraavien kolmen… Click To Tweet

kaavio

DōTERRA on yritys jonka tarjoamat eteeriset öljyt ovat markkinoiden turvallisimpia ja tehokkaimpia, ne ovat saaneet Yhdysvalloissa luokituksen Certified Pure Therapeutic Grade (sertifikoitu puhdas terapeuttinen öljy, CPTG). Ne eivät sisällä täyteaineita eivätkä keinotekoisia ainesosia, jotka laimentaisivat niiden laatua, ja niissä ei ole myöskään kemiallisia epäpuhtauksia kuten torjunta-aineita tai jäänteitä muista kemiallisista haitta-aineista. DōTERRAn öljyjä on saatavilla ympäri maailmaa asiamiesten kautta (Wellness Advocates).**

DōTERRA on yritys jonka tarjoamat eteeriset öljyt ovat markkinoiden turvallisimpia ja tehokkaimpia,… Click To Tweet

Verkostomarkkinointiyritys dōTERRA syntyi keväällä 2008 terveysalan liikemies- ja asiantuntijaryhmän tapaamisesta, jossa heille muotoutui yhteinen visio nostaa markkinoilla olevien eteeristen öljyjen terapeuttinen laatu uudelle tasolla. He halusivat auttaa ihmisiä edistämään terveyttään ja hyvinvointiaan, sekä auttaa alan asiantuntijoita verkostoitumaan tämän tavoitteen edistämiseksi. Ensimmäiseksi he lähestyivät keinoja toteuttaa tätä visiota haarukoimalla millä he voisivat tarjota maailmalle uuden vaihtoehtoisen ja tehokkaan tien hyvään oloon, miten he voisivat toteuttaa tämän uuden vaihtoehdon laajassa mittakaavassa eteeristen öljyjen avulla, miten he voisivat hankkia, testata ja valmistaa korkeammanlaatuisia eteerisiä öljyjä – puhtaampia ja vaikuttavampia kuin mikään muu markkinoilla oleva öljy. He asettivat tavoitteekseen tehdä ammattimaista yhteistyötä suurten sairaaloiden, lääkäreiden, tiedemiesten ja mielipidejohtajien kanssa kautta maailman edistääkseen eteeristen öljyjen laajaa hyväksyntää koko planeetalla. He uskoivat kykyynsä asettaa terveydelle uusia mittapuita kovalla työllä ja niiden ihmisten sitoutumisella, jotka jakavat saman intohimon ja näkemyksen. Vakuuttuneina visiostaan he päättivät perustaa dōTERRAn, tarkoittaen ”maan lahjaa” latinaksi, ja esittelivät yhteistyössä ensimmäiset 35 tuotetta huhtikuussa 2008 suurten odotusten saattelemina. Öljyjen huippulaatu todettiin riippumattomissa tutkimuksissa ja näiden tuotteiden suosio on sittemmin kasvanut valtavasti ympäri maailman – viimeisen kahden vuoden aikana myös Suomessa.

dōTERRA halusi auttaa ihmisiä edistämään terveyttään ja hyvinvointiaan, sekä auttaa alan… Click To Tweet

Voit tutustua öljyihin tilaamalla aloituspaketin, jonka sisältämistä tuotteista löytyy nopea apu ja tarjoaa helpon tavan hankkia kokemusta eteeristen öljyjen hyödyistä sekä vaikutuksista. DōTERRA tarjoaa useita upeita aloituspakkauksia jotka auttavat säästämään terveysmenoissasi.

Lisätietoja eri öljyjen käyttötarkoituksista ja hyödyistä saat blogista tai Facebookista.

Voit helposti hankkia laajan valikoiman eteerisiä öljyjä My Dōterra -kaupan kautta. Sinun tarvitsee vain siirtyä kauppaan ja voit tilata haluamasi tuotteet joko vähittäishintaan tai tukkuhintaan. Katso lisää tietoa eri ostovaihtoehdoista.

Voit helposti hankkia laajan valikoiman eteerisiä öljyjä My Dōterra -kaupan kautta. Sinun tarvitsee… Click To Tweet

Vaikka eteeriset öljyt ovat yksinkertaisia käyttää, lukuisat yhdistelmävaihtoehdot ja valtavat käyttömahdollisuudet henkilökohtaiseen hyvinvointiin voivat tuntua ylivoimaisilta aluksi. Yumi ja hänen dōTERRA tiiminsä voivat tarjota sinulle tuotteiden lisäksi hyödyllisiä neuvoja niiden käyttämisestä ja mahdollisuuden säästää rahaa hankkimalla öljyjä heidän kauttaan.

Yumi ja hänen dōTERRA tiiminsä voivat tarjota sinulle tuotteiden lisäksi hyödyllisiä neuvoja niiden… Click To Tweet

Useimmat ihmiset ryhtyvät käyttämään eteerisiä öljyjä ilman pyrkimystä ansaita niillä. Kuitenkin, monet nopeasti huomaavat että eteeristen öljyjen hyödyt ovat liian hyviä vain omaan käyttöön, joten miksi kieltäytyä mahdollisuudesta ansaita lisärahaa ryhtymällä asiamieheksi?

Jos olet kiinnostunut perehtymään mahdollisuuksiin ryhtyä  dōTERRAn asiamieheksi (Wellness Advocate), voit aloittaa keskustelemalla Yumin kanssa yksityiskohdista, sillä hän auttaa sinut mielellään eteenpäin. Lisää tietoa dōTERRAn asiamieheksi ryhtymisestä löytyy suomeksi täältä.

Useimmat ihmiset ryhtyvät käyttämään eteerisiä öljyjä ilman pyrkimystä ansaita niillä. Kuitenkin,… Click To Tweet

AromaTouch® Tekniikka on dōTERRAn eteerisiä öljyjä hyödyntävä kliininen terapiamenetelmä, jossa käsitellään neljää asiaa: stressiä, myrkkyjä, tulehdusreaktioita, ja autonomisen hermoston epätasapaino. Tohtori David Hillin kehittämä menetelmä hyödyttää koko kehoa parantamalla sen palautumista tasapainoon ja näin ollen edistää ihmisen hyvinvointia.

AromaTouch® käsittelee päivittäisiä tasapainoon liittyviä asioita ja on mahtava voimavara erityisesti raskausaikana. Sertifikoidut AromaTouch®  opettajat ovat dōTERRAn hyvinvointiasiamiehiä kultatasolla tai korkeammalla. Lisätietoja saat virallisilta AromaTouch® Tekniikka -verkkosivuilta.

AromaTouch® Tekniikka on dōTERRA:n eteerisiä öljyjä hyödyntävä kliininen terapiamenetelmä, jossa… Click To Tweet

.


*Tiedon lähteenä Marylandin yliopiston lääketieteen laitos
**Tiedon pohjana www.doterra.com
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 Responses

 1. …Trackback: More Informations on that topic

  […]Nice blog here! Also your website a lot up fast![…]

 2. Ingrijirea parului

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website
  yourself or did you hire someone to do it
  for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to
  find out where u got this from. kudos

Leave a Reply | Vastaa